Slideshow Image 0 Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15 Slideshow Image 16 Slideshow Image 17 Slideshow Image 18 Slideshow Image 19 Slideshow Image 20 Slideshow Image 21 Slideshow Image 22 Slideshow Image 23 Slideshow Image 24 Slideshow Image 25 Slideshow Image 26

Newsletter 2014

Było smakowicie, obficie i bardzo rodzinnie!!!!

Mięsna Arena w Zielonej Górze przeszła do historii, ale długo jeszcze będzie wspominana nie tylko ze względu na świetny koncert Krzysztofa Krawczyka, który był gwiazdą.

Ta fantastyczna promocja drobiu i wieprzowiny odbyła się w ramach Lubuskich Smaków i rozpoczęła się tuż po winobraniowym korowodzie. Przez dwa dni zielonogórzanie i ich goście częstowani byli potrawami przygotowanymi w gigantycznym kotle, ogromnej patelni i na grillu. Ale Mięsna Arena to nie tylko degustacje ale przede wszystkim możliwość skorzystania z porad specjalistów od żywienia, konsultacje dietetyków, technologów żywienia, lekarzy, specjalistów ds. bezpieczeństwa mięsa i systemów jakości.

Organizatorzy zadbali by zajęcie mieli zarówno dorośli jak i dzieci. W czasie gdy rodzice podpatrywali zawodowych kucharzy ich pociechy mogły uczestniczyć w animacjach plastycznych, zabawach ruchowych a przede wszystkim w dowcipnie prowadzonych ćwiczeniach kulinarnych. Mięsną arenę zorganizowali: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Lubuska Izba Rolnicza, Izba Rzemieślnicza i Przedsiębiorczości w Zielonej Górze oraz Związek Rzemiosła Polskiego.

Głównym celem przedsięwzięcia, finansowanego przez Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego i Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego jest propagowanie idei zdrowego żywienia w oparciu o te właśnie rodzaje mięs.


Gubin 2015 - reportaż

Mięsny Poradnik Kulinarny

W mięsie siła!