Slideshow Image 0 Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15 Slideshow Image 16 Slideshow Image 17 Slideshow Image 18 Slideshow Image 19 Slideshow Image 20 Slideshow Image 21 Slideshow Image 22 Slideshow Image 23 Slideshow Image 24 Slideshow Image 25 Slideshow Image 26

Konferencja Prasowa 2013

Konferencja Prasowa dot. Mięsnej Areny
7 maja 2013, godz. 11.00
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu

Spotkanie z dziennikarzami w siedzibie poznańskiej Izby Rzemieślniczej rozpoczęło się nietypowo.
Uczestników powitała muzyka akordeonowa w wykonaniu znanego poznańskiego muzyka Wojciecha Szopki, a później w mini-show zaprezentowali się artyści Teatru „Z Głową w Chmurach”. Ta nieco festynowa atmosfera miała wprowadzić zebranych w klimat imprezy, o którym miano poinformować zaproszonych gości.
A wśród nich znaleźli się nie tylko przedstawiciele najważniejszych mediów i portali internetowych – m.in. TVP Poznań, Radia Merkury, Polski Głosu Wielkopolskiego, Naszego Miasta, Gospodarza.TV, TVK - , ale także reprezentanci poznańskiego środowiska naukowego oraz inne osoby aktywnie związane z wydarzeniem.

W imieniu organizatorów Konferencje Prasową otworzył Tomasz Wika, dyrektor Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu. Przedstawił zamysł „Mięsnej Areny” uświadamiając zebranym jej główny cel jakim jest obrona dobrego imienia polskiego mięsa. O idei imprezy i potrzebie organizowania takich przedsięwzięć – zwłaszcza w kontekście ostatnich przypadków nadmiernej krytyki polskiego przemysłu mięsnego – wypowiedział się Jacek Marcinkowski, pomysłodawca i twórca tego jak i innego sztandarowego wydarzenia jakim już jest niewątpliwie „Świętomięs Polski”.
Program „Mięsnej Areny” podsumował jej producent Andrzej Łyszyk. O Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych, w ramach której odbywa sie „Mięsna Arena”, a także o ścisłej współpracy z poznańska Izbą i Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy RP, opowiedział przedstawiciel Międzynarodowych Targów Poznańskich, dyr. Filip Bitner. Tematyka dotycząca wartości odżywczych mięsa i potrzeby jego obecności w codziennej diecie człowieka została poruszona w wystąpieniach panów profesorów: Włodzimierz Dolaty, Edwarda Pospiecha i Grzegorza Mielcarz.

Konferencję zakończył p. Tomasz Wika, serdecznie zapraszając mieszkańców Aglomeracji Poznańskiej i województwa na Wielką i Smaczną Majówkę.

Zaproszenie na I edycję Mięsnej Areny, Poznań 2013
Plakat promocyjny
Informator 2013
Informator 2013 Informator 2013 Informator 2013 Informator 2013

Konferencja prasowa "Mięsna Arena" 2013

7 maja 2013 roku w gmachu Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczel odbyła się konferencja prasowa, podczas której przedstawiono program imprezy pt. "Mięsna Arena", która odbędzie się w ramach Krajowej Wystawy Zwierząt Hodowlanych na Międzynarodowych Targach Poznańskich w dniach 11 i 12 maja 2013 roku.

źródło : http://www.gospodarz.pl/galleries/view/905.html


Gubin 2015 - reportaż

Mięsny Poradnik Kulinarny

W mięsie siła!